INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: AAC files in MC12  (Read 5137 times)

larry138

  • Member
  • *
  • Posts: 4
AAC files in MC12
« on: April 09, 2007, 06:22:14 pm »

I read in the program itself that you can play protected AAC files purchased through iTunes, but I can't get these files to import into my library. I tried adding the iTunes Music folder in Library & Folders in the program but when I go to Run Auto-Import Now it says the following:

Library now has 13826 files. Search and update took 0:01.

Imported 0 new files.
Failed to import 65 files.
Skipped 82 files previously deleted from library.


I checked for the program to associate with AAC files and everything. I'm not sure what I'm missing here. Any help is appreciated.
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 71458
  • Where did I put my teeth?
Re: AAC files in MC12
« Reply #1 on: April 09, 2007, 06:31:54 pm »

You need to have Apple's Quicktime installed.  You don't need to have iTunes installed, but it will usually come with QT. 

Here's the link to their download page:
http://www.apple.com/quicktime/download/win.html

but you have to check the option to get QT without iTunes.
Logged

larry138

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Re: AAC files in MC12
« Reply #2 on: April 09, 2007, 06:36:20 pm »

I already have iTunes which comes with Quicktime. Any other idea what could be the problem?
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 71458
  • Where did I put my teeth?
Re: AAC files in MC12
« Reply #3 on: April 09, 2007, 07:31:37 pm »

I already have iTunes which comes with Quicktime. Any other idea what could be the problem?
It's the other way around.  You need QT, a recent version.
Logged

larry138

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Re: AAC files in MC12
« Reply #4 on: April 09, 2007, 07:51:03 pm »

It's the other way around.  You need QT, a recent version.

I just tried and the only options in the installer were Repair and Remove, so I went with Repair and retried everything but to no avail.  :-\
Logged

thenoob1

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 271
  • Mouse driver wasn't found, right click to continue
Re: AAC files in MC12
« Reply #5 on: April 10, 2007, 12:16:22 am »

Then install a codec pack like CCCP (recommended) or k-lite codec pack.
Logged
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits
-- Albert Einstein

larry138

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Re: AAC files in MC12
« Reply #6 on: April 10, 2007, 12:59:57 am »

Ah, I got it finally after two days of trying and it was stupidity on my part. I never tried dragging and dropping the files into the program. I did that and now all is well.

Thanks for the help.
Logged

Yaobing

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 10868
  • Dogs of the world unite!
Re: AAC files in MC12
« Reply #7 on: April 10, 2007, 07:48:03 am »

Then install a codec pack like CCCP (recommended) or k-lite codec pack.

Codec packs work for unprotected aac file. Protected AAC files need Quicktime.

Ah, I got it finally after two days of trying and it was stupidity on my part. I never tried dragging and dropping the files into the program. I did that and now all is well.

Thanks for the help.

I wonder if you may have forgotten to check AAC in the "type to import" list? Click "Advanced >>" button if you do not see the list.
Logged
Yaobing Deng, JRiver Media Center
Pages: [1]   Go Up