INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Can't get surround to work with Mac version.  (Read 1825 times)

BartMan01

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1513
Can't get surround to work with Mac version.
« on: June 19, 2013, 02:15:57 pm »

I know surround on the Mac is a lot flakier than in Windows, but I can't get it to work at all with MC.  All of my 5.1 tracks are playing as stereo, and in the DSP output format screen the 'Source:' at the bottom shows the source as being stereo even though I am play back tracks with 6 channels (even per the MC Channels tag).  If I fire up XBMC I get 5.1 surround output, so I know my setup is capable of doing it.

Any suggestions?
Logged

lobo85

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 145
Re: Can't get surround to work with Mac version.
« Reply #1 on: June 19, 2013, 05:14:50 pm »

Try going to DSP Studio and change the channel selection to "source number of channels" this option worked for me.
Logged

BartMan01

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1513
Re: Can't get surround to work with Mac version.
« Reply #2 on: June 20, 2013, 09:47:58 pm »

Try going to DSP Studio and change the channel selection to "source number of channels" this option worked for me.

Already set that way.
Logged

lobo85

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 145
Re: Can't get surround to work with Mac version.
« Reply #3 on: June 21, 2013, 10:00:20 am »

Does your setup support 5.1 PCM? Or just Dolby Digital & DTS? Are you using 5.1 PC speakers, or are you using hdmi to output audio to a home theatre receiver?
Logged

BartMan01

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1513
Re: Can't get surround to work with Mac version.
« Reply #4 on: June 21, 2013, 01:28:07 pm »

Using SPDIF to a Denon 3310ci, that can take any surround format I have ever thrown at it from my Windows PC.
Logged

shAf

  • Regular Member
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 859
Re: Can't get surround to work with Mac version.
« Reply #5 on: June 22, 2013, 09:43:43 pm »

Using SPDIF to a Denon 3310ci, that can take any surround format I have ever thrown at it from my Windows PC.

I believe SPDIF is somewhat limited with respect to HD audio (ie, true HD, not necessarily the likes of DD5.1 ... sorry, do not have a reference other than the AVS forums).  Are you bitstreaming to your Denon, or delivering PCM?  Have you tried HDMI?
Logged
cheerios from the Avalon Peninsula, Newfoundland
Pages: [1]   Go Up