INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: MediaCenter on Jessie  (Read 1576 times)

InflatableMouse

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 3978
MediaCenter on Jessie
« on: March 21, 2014, 05:49:03 pm »

I just got my wife another laptop because the old one died. It's an Asus N55SF. It has something called Optimus, an Intel integrated GPU with 2nd Nvidia GPU and its able to switch.

Long story short, to get that to work properly I had to update to Jessie.

Now, when I try to install the latest MC it says it wants libtasn1-3:i386 but that isn't installable. I have libtasn1-6:i386 installed though.

Any ideas how I can fix this?

Thanks.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13526
Re: MediaCenter on Jessie
« Reply #1 on: March 22, 2014, 11:02:51 am »

Funny, I just tried this yesterday. Once installed, it does work.
You could apt-get -f install
which will uninstall the partially installed MC, then
unpack the .deb and copy stuff into place manually.
I pointed out the method somewhere on this forum previously.
In the long run, the fix is probably for me to relax the version requirements for libtasn if possible.
Logged

InflatableMouse

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 3978
Re: MediaCenter on Jessie
« Reply #2 on: March 24, 2014, 05:01:04 am »

I couldn't find your specific post about extracting/manual installation, I simply extracted the data.tar.gz and copied the subfolders to /usr. I asume that's all there is to it?

mediacenter19 launches but when I try to add a library server it segfaults. It also does not remember position (I thought this was fixed?)

I tried to be smart and copy settings from my own pc. MC loads and shows all the new settings including the remote library server, but as soon as I try to load the servers' library, it segfaults again.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13526
Re: MediaCenter on Jessie
« Reply #3 on: March 24, 2014, 12:48:46 pm »

Looks like MC's unstable on Jessie.
I'd guess it's a libcurl incompatibility based on the behavior.
Logged
Pages: [1]   Go Up