INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: [Fixed] Enable volume when bitstreaming  (Read 4093 times)

tyler69

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 946
[Fixed] Enable volume when bitstreaming
« on: August 28, 2014, 09:08:14 am »

5. NEW: Added a volume command 'Enable volume when bitstreaming' to force the volume slider to stay active even if it's bitstreaming.

This does not work for me when bitstreaming DSD. I hope this allows me to control the volume in an exasound DAC?
Thanks
Logged

ken-tajalli

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 133
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #1 on: September 01, 2014, 04:09:03 pm »

I do not know how to use this feature either.
Can anyone show us how to enable this?
Logged
Uncompressed music on PC - Hugo 2 & DX7 pro - Meridian Poweramp,  Sonus Faber Grand Piano

kensn

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1352
Logged
If(IsEmpty([Coffee Cup]), Coffee, Drink)

ken-tajalli

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 133
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #3 on: September 01, 2014, 05:48:42 pm »

Thanx - but No it did not.
I have a different DAC.
I just wonder, if this feature is user selectable or not?
If it is , where is it?
Your hardware needs to support this feature.

Does this link help?

http://www.exasound.com/Blog/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/144/JRiver-JRemote-integration-with-the-exaSound-hardware-volume-control.aspx
Logged
Uncompressed music on PC - Hugo 2 & DX7 pro - Meridian Poweramp,  Sonus Faber Grand Piano

glynor

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 19608
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #4 on: September 01, 2014, 06:29:15 pm »

This is a feature of certain particular DACs, which have a physical volume control that can be programmatically increased and decreased.

If your DAC does not have this feature, which would require specialized software for Windows (or OSX) from the DAC manufacturer, then it won't work for you.  The exasound one linked above is the only one I know of, but if there are others, it should work with them as well.

Some further details can be found in this thread:
http://yabb.JRiver.com/interact/index.php?topic=88642.0
Logged
"Some cultures are defined by their relationship to cheese."

Visit me on the Interweb Thingie: http://glynor.com/

tyler69

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 946
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #5 on: September 03, 2014, 09:48:40 am »

Bump.
Logged

Matt

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 42047
  • Shoes gone again!
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #6 on: September 03, 2014, 10:05:59 am »

Next build:
Fixed: Enabling volume when bitstreaming didn't always work.
Logged
Matt Ashland, JRiver Media Center

tyler69

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 946
Re: Enable volume when bitstreaming
« Reply #7 on: September 03, 2014, 03:16:18 pm »

Next build:
Fixed: Enabling volume when bitstreaming didn't always work.

Thanks for the fix. I can confirm, that I can control volume in an exaSound DAC now when Bitstreaming DSD using the JRiver plugin.
Logged
Pages: [1]   Go Up