INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian  (Read 4468 times)

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« on: December 05, 2014, 06:02:35 pm »

http://files.jriver.com/mediacenter/channels/v20/latest/MediaCenter-20.0.46.deb

20.0.46 (12/05/2014) (Changes from the main branch)

20.0.43 (11/25/2014) (Changes from the main branch)

1. Fixed: Clearing "Now playing" from a remote will not pop up a confirmation box now.

20.0.42 (11/21/2014) (Changes from the main branch)

1. Fixed: DLNA: MC as renderer, when receiving a SetNextAVtransportURI, MC was allowing the playlist to grow beyond 2 items which is incorrect. This caused playlist sync issues.
2. Fixed: DLNA: MC as controller, fix bug in event send when changing playlist position 1.
3. Fixed: DLNA: MC as controller timing issue, make sure the first track is playing (for at least 5 seconds) before doing the SetNextAVTransportURI function.
4. Fixed: DLNA: MC as controller, when playlist position current +1 changes send a new SetNextAVTransportURI to devices that support it.
5. Fixed: The change from 20.0.31 (Back out library server hiding when the library is empty introduced in 19.0.71) missed the library server visibility (it was showing the DLNA servers).

20.0.33 (11/10/2014)

1. NEW: Support for thumbnail grabbing from video files.
2. Changed: Matrix height correction when using gnu unifont (it's got a bug in it's size specification).
3. Changed: For SSL network operations, use TLSv1 instead of SSLv3.
4. NEW: Support for Shorten and Opus audio playback using the new JR playback engine (using FFmpeg).

20.0.31-1 (11/1/2014)

1. There was something off about that last upload build (version number was wrong for one). Replaced with 20.0.31-1

20.0.31 (10/31/2014)

1. Happy Halloween  ;) Just changes from the main branch.

20.0.27 (10/24/2014)

1. Fixed: Filesystem character problems in Rename, Move and Copy files.
2. Changed: Added hinting to window creation to try to get the window manager to move and resize windows in larger increments.
3. Fixed: CPU usage, especially during the drawing of the Spectrum Analyzer during playback, bug introduced in 20.0.22

20.0.25 (10/16/2014)

1. Changed: More UI changes. Extra desktop hinting on window, title bar and icon creation. Suspend desktop hinting when moving or resizing the root window. Attempt to fix initial window placement issue. Needs testing.

20.0.23 (10/13/2014)

1. Changed: More UI changes. Needs testing.

20.0.22 (10/9/2014)

1. Fixed: Video Playback crashed on stop when playing from a library server.
2. NEW: If using the system volume control and there is no mixer for the PCM device, we'll fall back to using the Master mixer for the device.
3. Changed: UI fixes. Startup position and position of popup windows should be stable now. This includes the controls in fullscreen video mode.

20.0.20 (10/2/2014)

1. Fixed: https protocol broken in 20.0.18
2. Changed: Switched to gnutls from openssl for https support because of a bug in the openssl static libs that prevented some websites certificates from being verified (i.e. twitter)

20.0.18 (9/26/2014)

1. Fixed: JRWorker segfaulting occasionally prevented some file types from being recognized.
2. Fixed: MediaCenter also occasionally segfaulted on exit.

20.0.17 (9/19/2014)

1. NEW: Implemented the file "locate" function.
2. Fixed: Menu items that open a URL in a browser.
3. Fixed: Disabled menu items unsupported on linux.
4. Fixed: Default for managing links changed to external browser.
5. Changed: possibly more ability to play Internet streams. Needs testing.

20.0.16 (9/16/2014)

1. Fixed: Series and Season cover art downloaded to the wrong folders.
2. NEW: Video playback supports playing from a library server.
3. Fixed: Last.fm scrobbling.

20.0.15 (9/12/2014)

1. Fixed: Fullscreen video playback is functional.
2. Changed: The video renderer uses VSYNC if available in the graphics driver.

20.0.13 (9/8/2014)

1. Fixed: Corrected the latency calculation for the ALSA output.
2. NEW: Video support.
Logged

UdoS

  • Regular Member
  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 217
  • User
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #1 on: December 12, 2014, 01:10:55 am »

Open a playlist while playing music still runs very slow.
Logged
Udo

LETRA

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 123
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #2 on: December 12, 2014, 07:30:00 am »

Hello. Two problems: The app doesn't respond when I want to close it (Ubuntu 14.10). And XOrg activity is very high when I choose to view albums covers grid (300 albums).

Thank you.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #3 on: December 12, 2014, 11:32:14 am »

Hello. Two problems: The app doesn't respond when I want to close it (Ubuntu 14.10). And XOrg activity is very high when I choose to view albums covers grid (300 albums).

Thank you.
If Media Network is enabled (the default) all of the UPnP and DLNA devices on your network have to be told "goodbye" and there is a lot of handshaking involved in that.
If it NEVER quits you might have a bad UPnP/DLNA device on your network.

I'd expect X activity to surge when scrolling covers or first displaying but it should settle down pretty quick (unless your XServer isn't using hardware rendering).
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #4 on: December 12, 2014, 11:36:28 am »

Open a playlist while playing music still runs very slow.
It's not using CPU when I test it but the screen isn't refreshing, like it's loosing an event.
If you click on a playlist then scroll the display area on the screen it's instantaneous for me. Is that the same for you?
Did you happen to notice this starting with a particular build?
Logged

LETRA

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 123
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #5 on: December 12, 2014, 11:51:58 am »

If Media Network is enabled (the default) all of the UPnP and DLNA devices on your network have to be told "goodbye" and there is a lot of handshaking involved in that.
If it NEVER quits you might have a bad UPnP/DLNA device on your network.

I'd expect X activity to surge when scrolling covers or first displaying but it should settle down pretty quick (unless your XServer isn't using hardware rendering).


Thank you for the quick response. I have no DLNA enabled. The problem occurs when closing the program from the now playing view. In grid cover view closes perfectly.

Also the high activity of Xorg in cover grid view occurs without scrolling. Simply activating that view Xorg increase of 6% to 26%

My graphics card (Nvidia 330M in Sony Vaio desktop 24'' 1920x1080) in principle works good with hardware acceleration programs and games.

Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #6 on: December 12, 2014, 12:04:59 pm »

Thank you for the quick response. I have no DLNA enabled. The problem occurs when closing the program from the now playing view. In grid cover view closes perfectly.

Also the high activity of Xorg in cover grid view occurs without scrolling. Simply activating that view Xorg increase of 6% to 26%

My graphics card (Nvidia 330M in Sony Vaio desktop 24'' 1920x1080) in principle works good with hardware acceleration programs and games.
Distro? Architecture?

I can't duplicate your close issue under any conditions.
It takes about 2 seconds for my core 2 quad to close MC from any view with Media Network off.

I can sort of duplicate your increased cpu issue with the cover view. Mine goes from .3% cpu usage to 6% for X.
I don't understand why your usage is so high. My machine is not particularly powerful.
Logged

LETRA

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 123
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #7 on: December 12, 2014, 01:24:51 pm »

Distro? Architecture?

I can't duplicate your close issue under any conditions.
It takes about 2 seconds for my core 2 quad to close MC from any view with Media Network off.

I can sort of duplicate your increased cpu issue with the cover view. Mine goes from .3% cpu usage to 6% for X.
I don't understand why your usage is so high. My machine is not particularly powerful.


It is a problem that has appeared in this version. JRiver not close if I played music before. My machine is:

Code: [Select]
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GT216M [GeForce GT 330M] [10de:0a29] (rev a2)
Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9060]

00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82567V-2 Gigabit Network Connection [8086:10ce]
Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9060]
Kernel driver in use: e1000e

Linux LETRA 3.16.0-28-generic #37-Ubuntu SMP Mon Dec 8 17:15:28 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

descripción: All in one
    producto: VPCL13M1E (N/A)
    fabricante: Sony Corporation
    versión: C6U1FCE0
    serie: 27525354-5000074
    anchura: 64 bits
    capacidades: smbios-2.5 dmi-2.5 vsyscall32
    configuración: boot=normal chassis=all-in-one family=VAIO sku=N/A uuid=89FAE160-5814-11DF-8BBB-544249114F39
     capacidades: isa pci pnp upgrade shadowing escd cdboot bootselect socketedrom edd int14serial int17printer int10video acpi usb biosbootspecification netboot
     *-cpu
          descripción: CPU
          producto: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz
          fabricante: Intel Corp.
          id físico: 4
          información del bus: cpu@0
          versión: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz
          serie: N/A
          ranura: N/A
          tamaño: 2936MHz
          capacidad: 2936MHz
          anchura: 64 bits
          reloj: 267MHz
          capacidades: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx x86-64 constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 xsave lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority cpufreq


The music store is in a external disk with 1TB with NTFS format. The high CPU usage fix disappeared in a couple of versions ago. But it remains in view cover grid.

Thank you.
Logged

Johnny Stork

  • Junior Woodchuck
  • **
  • Posts: 93
  • Johnny Stork
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #8 on: December 12, 2014, 01:43:50 pm »

After upgrading, DSP settings are no longer saved and when I go in and say change everything under 96khz to upsample to 96khz, I can play one song and when it gets to the next song I get the standard "Something went wrong with playback - PLayback could not be started on the output 'ALSA' using format '44.1kHz 6ch'. But I set the output to 2.1? All the output is then set to 48khz?
Logged

mwillems

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 5177
  • "Linux Merit Badge" Recipient
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #9 on: December 12, 2014, 01:58:14 pm »

After upgrading, DSP settings are no longer saved and when I go in and say change everything under 96khz to upsample to 96khz, I can play one song and when it gets to the next song I get the standard "Something went wrong with playback - PLayback could not be started on the output 'ALSA' using format '44.1kHz 6ch'. But I set the output to 2.1? All the output is then set to 48khz?

2.1 always outputs as six channel (three of them are blank).  The error sounds as though you're trying to output to the system default device (pulse or dmix, or whatever), and those do not typically permit resampling; instead they force everything to a single rate (usually 48KHz). 

Have you tried changing your audio output device to one of the hardware outputs (they have names that start with "front:" or "surround51:")
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #10 on: December 12, 2014, 02:52:20 pm »

It is a problem that has appeared in this version. JRiver not close if I played music before. My machine is:

Code: [Select]
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GT216M [GeForce GT 330M] [10de:0a29] (rev a2)
Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9060]

00:19.0 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation 82567V-2 Gigabit Network Connection [8086:10ce]
Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9060]
Kernel driver in use: e1000e

Linux LETRA 3.16.0-28-generic #37-Ubuntu SMP Mon Dec 8 17:15:28 UTC 2014 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

descripción: All in one
    producto: VPCL13M1E (N/A)
    fabricante: Sony Corporation
    versión: C6U1FCE0
    serie: 27525354-5000074
    anchura: 64 bits
    capacidades: smbios-2.5 dmi-2.5 vsyscall32
    configuración: boot=normal chassis=all-in-one family=VAIO sku=N/A uuid=89FAE160-5814-11DF-8BBB-544249114F39
     capacidades: isa pci pnp upgrade shadowing escd cdboot bootselect socketedrom edd int14serial int17printer int10video acpi usb biosbootspecification netboot
     *-cpu
          descripción: CPU
          producto: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz
          fabricante: Intel Corp.
          id físico: 4
          información del bus: cpu@0
          versión: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E7500  @ 2.93GHz
          serie: N/A
          ranura: N/A
          tamaño: 2936MHz
          capacidad: 2936MHz
          anchura: 64 bits
          reloj: 267MHz
          capacidades: fpu fpu_exception wp vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe syscall nx x86-64 constant_tsc arch_perfmon pebs bts rep_good nopl aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm sse4_1 xsave lahf_lm dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority cpufreq


The music store is in a external disk with 1TB with NTFS format. The high CPU usage fix disappeared in a couple of versions ago. But it remains in view cover grid.

Thank you.

Nothing I can do about the close if I can't duplicate it and you are running on an unsupported OS as well. You might be missing something required in this version like the i386 gtk stuff.
In case it's the audio device, you could check your device settings. Perhaps hit the stop button a couple of times before trying to exit to see if that makes a difference.

As for the high CPU usage. I have tracked that down and know why it's happening. Working on a solution...
Logged

InflatableMouse

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 3978
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #11 on: December 14, 2014, 03:18:53 am »

There's a bug with the location where converted files are placed. When converting files and placing them in another directory, the path of the original location gets added to the new location, while the 'create 2 levels' option doesn't work. Also, when choosing to add the new files to the library the location is incorrect and that file can't be found. When running an import on the new location, the correct files are found (in the incorrectly created directory) and added, resulting in 2 entries per file.

So for example, I convert a file:
/mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.flac

From the action pane, I choose mp3 and under Options I choose 'Convert To This Directory' (and create 2 levels below):
/mnt/Data/Car/mp3lib/

Under Mode, I choose 'Leave original file; add destination file to the library'.

The converted file is physically placed on disk under:
/mnt/Data/Car/mp3lib/mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

The library entry points to:
/mnt/Data/Car/mp3lib//mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

But, the directory should have been:
/mnt/Data/Car/mp3lib/3 Doors Down/The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

This should be reproducable, it has been for me for a while.
Logged

UdoS

  • Regular Member
  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 217
  • User
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #12 on: December 14, 2014, 01:35:06 pm »

It's not using CPU when I test it but the screen isn't refreshing, like it's loosing an event.
If you click on a playlist then scroll the display area on the screen it's instantaneous for me. Is that the same for you?
Did you happen to notice this starting with a particular build?

Hi bob,
the CPu load is not increasing. I really can't say, that it starts with a particular build, because I didn't use a larger number of playlists 'till now.
It looks like the problem is tied to this window.
 
Logged
Udo

LETRA

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 123
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #13 on: December 14, 2014, 06:25:43 pm »

Hi. The CPU usage increased in recent months in any view window. Makes two versions is partially solved. But the problem continues in the grid view. I tried with different versions of the nvidia drivers and Ubuntu 14.02 and 14.10. I think it is a reproducible problem. Similarly I warned the bug where the increase CPU usage occurred in all views.

Thank you.
Logged

dbadia

  • Recent member
  • *
  • Posts: 16
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #14 on: December 14, 2014, 06:33:46 pm »

I'm getting a segfault shortly after startup on Debian Wheezy, any suggestions?

mediacenter20
Found 0 devices (devices will be listed below)

Total time: 1 ms
Result: 0
Segmentation fault

Thanks
Dave
Logged

LETRA

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 123
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #15 on: December 14, 2014, 06:39:28 pm »

I'm getting a segfault shortly after startup on Debian Wheezy, any suggestions?

mediacenter20
Found 0 devices (devices will be listed below)

Total time: 1 ms
Result: 0
Segmentation fault

Thanks
Dave

Is it possible that the external device is not mounted when the program starts?
Logged

mwillems

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 5177
  • "Linux Merit Badge" Recipient
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #16 on: December 14, 2014, 07:02:25 pm »

I'm getting a segfault shortly after startup on Debian Wheezy, any suggestions?

mediacenter20
Found 0 devices (devices will be listed below)

Total time: 1 ms
Result: 0
Segmentation fault

Thanks
Dave

A segfault on startup is usually a missing dependency.  If you're running 64-bit have you installed the 32-bit packages MC needs?  

In addition to the "official" dependencies, some folks have found that they needed the 32-bit version of some of their video card libs (specifically with nvidia cards), see e.g.  http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=93611
Logged

dbadia

  • Recent member
  • *
  • Posts: 16
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #17 on: December 15, 2014, 08:13:22 am »

Thanks for the replies.  I'm not sure what external media it would be looking for.  The directory with my music is mounted on the system. 

For what it's worth the GUI does come up for a few seconds (which makes me think it's not a graphics driver issue) but then crashes within a few seconds regardless of me trying to interact with the GUI or not.


Checking my dependencies:
sudo apt-get install libx11-6:i386 libc6:i386 libasound2:i386 libuuid1:i386 libssl1.0.0:i386 libidn11:i386 libstdc++6:i386 libxcb1:i386 libxau6:i386 libxdmcp6:i386 zlib1g:i386 libxext6:i386 libgtk2.0-0:i386 libp11-kit0:i386 p11-kit-modules:i386 libgl1-mesa-glx:i386 xdg-utils lib32stdc++6 xfonts-75dpi xfonts-100dpi lame vorbis-tools musepack-tools
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
lib32stdc++6 is already the newest version.
musepack-tools is already the newest version.
vorbis-tools is already the newest version.
xdg-utils is already the newest version.
xdg-utils set to manually installed.
xfonts-100dpi is already the newest version.
xfonts-75dpi is already the newest version.
libasound2:i386 is already the newest version.
libc6:i386 is already the newest version.
libstdc++6:i386 is already the newest version.
libgtk2.0-0:i386 is already the newest version.
libgtk2.0-0:i386 set to manually installed.
libidn11:i386 is already the newest version.
libidn11:i386 set to manually installed.
libx11-6:i386 is already the newest version.
libxau6:i386 is already the newest version.
libxau6:i386 set to manually installed.
libxcb1:i386 is already the newest version.
libxdmcp6:i386 is already the newest version.
libxext6:i386 is already the newest version.
libxext6:i386 set to manually installed.
libgl1-mesa-glx:i386 is already the newest version.
libgl1-mesa-glx:i386 set to manually installed.
libp11-kit0:i386 is already the newest version.
libuuid1:i386 is already the newest version.
zlib1g:i386 is already the newest version.
zlib1g:i386 set to manually installed.
libssl1.0.0:i386 is already the newest version.
libssl1.0.0:i386 set to manually installed.
Some packages could not be installed. This may mean that you have
requested an impossible situation or if you are using the unstable
distribution that some required packages have not yet been created
or been moved out of Incoming.
The following information may help to resolve the situation:

The following packages have unmet dependencies:
 p11-kit-modules:i386 : Depends: libp11-kit0:i386 (= 0.20.7-1~bpo70+1) but 0.12-3 is to be installed
E: Unable to correct problems, you have held broken packages.

Looks like I have one issue with libp11-kit.  I will work on trying to resolve this and see if that fixes the segfault

Thanks for the suggestions
Dave
Logged

mwillems

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 5177
  • "Linux Merit Badge" Recipient
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #18 on: December 15, 2014, 08:17:28 am »

Thanks for the replies.  I'm not sure what external media it would be looking for.  The directory with my music is mounted on the system.  

For what it's worth the GUI does come up for a few seconds (which makes me think it's not a graphics driver issue) but then crashes within a few seconds regardless of me trying to interact with the GUI or not.

Actually that's the exact behavior the person in the other thread was getting with the video driver issue: the GUI would come up for a second or two and then crash shortly thereafter.  In his case the missing lib that fixed it was "libgl1-nvidia-glx:i386."  You have the mesa version of that lib in your deps above, but if you have an nvidia card, I'd strongly suggest you check and see if you have the nvidia version of that lib (and other 32-bit nvidia libs) installed.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #19 on: December 15, 2014, 09:48:27 am »

There's a bug with the location where converted files are placed. When converting files and placing them in another directory, the path of the original location gets added to the new location, while the 'create 2 levels' option doesn't work. Also, when choosing to add the new files to the library the location is incorrect and that file can't be found. When running an import on the new location, the correct files are found (in the incorrectly created directory) and added, resulting in 2 entries per file.

So for example, I convert a file:
/mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.flac

From the action pane, I choose mp3 and under Options I choose 'Convert To This Directory' (and create 2 levels below):
/mnt/Data/Car/mp3lib/

Under Mode, I choose 'Leave original file; add destination file to the library'.

The converted file is physically placed on disk under:
/mnt/Data/Car/mp3lib/mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

The library entry points to:
/mnt/Data/Car/mp3lib//mnt/Data/Music/3 Doors Down/[2000] The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

But, the directory should have been:
/mnt/Data/Car/mp3lib/3 Doors Down/The Better Life/01 - Kryptonite.mp3

This should be reproducable, it has been for me for a while.
/mnt and /media are treated specially which may be what's triggering the issue. Does it happen outside of /mnt?
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #20 on: December 15, 2014, 09:51:20 am »

I'm getting a segfault shortly after startup on Debian Wheezy, any suggestions?

mediacenter20
Found 0 devices (devices will be listed below)

Total time: 1 ms
Result: 0
Segmentation fault

Thanks
Dave
It's probably missing libgnutls (pkit11 should pull this in).
ldd -d /usr/lib/jriver/Media\ Center\ 20/libJRReader.so
will probably tell you what you are missing.
Logged

InflatableMouse

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 3978
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #21 on: December 15, 2014, 01:07:55 pm »

Nevermind, I know what the problem is.
Logged

dbadia

  • Recent member
  • *
  • Posts: 16
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #22 on: December 15, 2014, 01:29:27 pm »

It's probably missing libgnutls (pkit11 should pull this in).
ldd -d /usr/lib/jriver/Media\ Center\ 20/libJRReader.so
will probably tell you what you are missing.


I don't have any nvidia cards in my system, so the mesa drivers should be sufficient.

I have libgnutls installed:
libgnutls26 is already the newest version.

ldd output looks good to me:
ldd -d /usr/lib/jriver/Media\ Center\ 20/libJRReader.so
   linux-gate.so.1 =>  (0xf77b8000)
   libcryptlib.so => /usr/lib/jriver/Media Center 20/libcryptlib.so (0xf6fa8000)
   libpthread.so.0 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libpthread.so.0 (0xf6f7b000)
   libdl.so.2 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libdl.so.2 (0xf6f76000)
   librt.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/librt.so.1 (0xf6f6d000)
   libuuid.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/libuuid.so.1 (0xf6f67000)
   libX11.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libX11.so.6 (0xf6e2f000)
   libboost_regex.so.1.54.0 => /usr/lib/jriver/Media Center 20/libboost_regex.so.1.54.0 (0xf6d7c000)
   libp11-kit.so.0 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libp11-kit.so.0 (0xf6d69000)
   libstdc++.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0xf6c7d000)
   libm.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libm.so.6 (0xf6c57000)
   libgcc_s.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0xf6c3a000)
   libc.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libc.so.6 (0xf6ad5000)
   /lib/ld-linux.so.2 (0xf77b9000)
   libxcb.so.1 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libxcb.so.1 (0xf6ab1000)
   libXau.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXau.so.6 (0xf6aae000)
   libXdmcp.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXdmcp.so.6 (0xf6aa8000)

What else can I do to help troubleshoot?
Dave
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: JRiver Media Center 20.0.46 for Debian
« Reply #23 on: December 15, 2014, 02:32:11 pm »

I don't have any nvidia cards in my system, so the mesa drivers should be sufficient.

I have libgnutls installed:
libgnutls26 is already the newest version.

ldd output looks good to me:
ldd -d /usr/lib/jriver/Media\ Center\ 20/libJRReader.so
   linux-gate.so.1 =>  (0xf77b8000)
   libcryptlib.so => /usr/lib/jriver/Media Center 20/libcryptlib.so (0xf6fa8000)
   libpthread.so.0 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libpthread.so.0 (0xf6f7b000)
   libdl.so.2 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libdl.so.2 (0xf6f76000)
   librt.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/librt.so.1 (0xf6f6d000)
   libuuid.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/libuuid.so.1 (0xf6f67000)
   libX11.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libX11.so.6 (0xf6e2f000)
   libboost_regex.so.1.54.0 => /usr/lib/jriver/Media Center 20/libboost_regex.so.1.54.0 (0xf6d7c000)
   libp11-kit.so.0 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libp11-kit.so.0 (0xf6d69000)
   libstdc++.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libstdc++.so.6 (0xf6c7d000)
   libm.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libm.so.6 (0xf6c57000)
   libgcc_s.so.1 => /lib/i386-linux-gnu/libgcc_s.so.1 (0xf6c3a000)
   libc.so.6 => /lib/i386-linux-gnu/i686/cmov/libc.so.6 (0xf6ad5000)
   /lib/ld-linux.so.2 (0xf77b9000)
   libxcb.so.1 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libxcb.so.1 (0xf6ab1000)
   libXau.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXau.so.6 (0xf6aae000)
   libXdmcp.so.6 => /usr/lib/i386-linux-gnu/libXdmcp.so.6 (0xf6aa8000)

What else can I do to help troubleshoot?
Dave

Perhaps a bad file in the ~/Music or ~/Video directories?
Try a different user without either directory and see what happens.
Logged
Pages: [1]   Go Up