INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: audio out of sync...ROHQ related, maybe not?  (Read 1170 times)

ferday

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1732
audio out of sync...ROHQ related, maybe not?
« on: February 10, 2015, 04:18:19 pm »

suddenly i'm getting audio out of sync with video, but it's never consistent (sometimes a little, sometimes nearly half second) so changing the sync settings is frustrating

the only change i've made is i've got a new graphics card so i've started running ROHQ rather than regular RO

i haven't played much with madVR (i do have 62's excellent guide) but wondering if there is a simple thing i'm missing, or if this is even potentially related to ROHQ or if i have something else going on?

thanks
Logged

Hendrik

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 10736
Re: audio out of sync...ROHQ related, maybe not?
« Reply #1 on: February 10, 2015, 04:29:20 pm »

Did it happen to start today when you updated MC to 20.0.68, or before already?
If it started earlier, its possible that your GPU is barely keeping up, which can cause fluctuating sync issues like this - if it started today with 20.0.68, check your audio path if you are resampling the audio, and report back if that is the case.
Logged
~ nevcairiel
~ Author of LAV Filters

ferday

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1732
Re: audio out of sync...ROHQ related, maybe not?
« Reply #2 on: February 10, 2015, 04:55:51 pm »

it started yesterday (that i noticed, I haven't used my theatre in a while).  i just downloaded .68 an hour ago, it still does it though

i'm running the latest R9 280, the issue is definitely not my GPU itself (or so I hope...not a cheap card) but that said i don't have a crazy fast system (amd x4 3.00ghz)

the video itself looks great and has zero stuttering or any other issues. 

as to audio path, i have everything upsampled to 96KHz

nothing changes if i restart the same movie with RO Standard...

I should note that I don't have the issue when playing over DLNA to a wdtv but that doesn't use rohq of course

Logged

Trumpetguy

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 974
Re: audio out of sync...ROHQ related, maybe not?
« Reply #3 on: February 11, 2015, 06:03:53 am »

I know you state this started on .68, but is there a chance this is related the issue that was supposed to be fixed from .67 to .68:


20.0.68 (2/10/2015)
6. Fixed: The additional audio delay from the resampler changes in 20.0.67 was not being compensated properly.

20.0.67 (2/6/2015)
8. Changed: Switched the resampler to high precision mode (testing appreciated).



Logged

Hendrik

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 10736
Re: audio out of sync...ROHQ related, maybe not?
« Reply #4 on: February 11, 2015, 06:17:14 am »

.67 was only available for the beta team, so he couldn't have had it.
Logged
~ nevcairiel
~ Author of LAV Filters
Pages: [1]   Go Up