INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 ... 16 17 18 19 [20] 21 22   Go Down

Author Topic: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support  (Read 141600 times)

andrewt

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 137

Is it possible that you were converting them before and changed that setting somehow?  Check  Setttings | Playback/Conversions | Conversions and select the appropriate Context.

Another possibility is that you inadvertently changed the audio player from Exo to System or vice versa.  This setting is at the top of the same page (also in Options screen inside Android Auto).

You know what, it is possible that I might have been converting them before, but I think I remember them playing without converting. I've tried both System and Exo players and neither works. The app does natively support wma, right?
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

You know what, it is possible that I might have been converting them before, but I think I remember them playing without converting. I've tried both System and Exo players and neither works. The app does natively support wma, right?

It depends on the player, but I am not sure either of them support wma.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

andrewt

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 137

It depends on the player, but I am not sure either of them support wma.

After a quick Google, I'm shocked to find out that Android hasn't natively supported wma for a long time. I must have been converting them before. I got a new phone a few months ago so I think I probably redownload my files and didn't convert them.
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

Kind of humorous: Google Assistant now refers to the app as "Missouri for media".
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

DougHamm

  • MC Beta Team
  • Galactic Citizen
  • *****
  • Posts: 260
  • nothing more to say...
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #954 on: February 01, 2023, 06:50:12 pm »

Hey all - anyone else receive the AAuto Coolwalk update and find that you can't browse your library?
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #955 on: February 02, 2023, 05:11:01 pm »

Did you get this update automatically?  I don't seem to have it yet.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

DougHamm

  • MC Beta Team
  • Galactic Citizen
  • *****
  • Posts: 260
  • nothing more to say...
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #956 on: February 02, 2023, 09:52:50 pm »

Yep, automatic and can't be downgraded.   :-X
Logged

GreggP

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 321
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #957 on: February 03, 2023, 01:57:19 pm »

I'd like to test this app on my NVIDIA Shield.  I am having trouble with JRiver for Android, so I am hoping this will work.

Previously with JRiver for Android, when it was working, I could load a library from my PC's library server. Then I could play anything, including smartlist playlists from my library server.

Can I do this with MO 4Media?

I tried connecting to my server by entering the access key. It doesn't work. Do I need to enable authentication? The form for adding a server includes the access key, user name, and password (custom name optional). With JRiver for Android, I can connect with only the access key, so I usually don't have to enter my user name and password. Does this app require all  of these fields? Even when i do include all of them, it doesn't work. Do I need to buy the app to unlock this feature? I hesitate to buy anything unless I know it will work.
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 71286
  • Where did I put my teeth?
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #958 on: February 03, 2023, 02:37:41 pm »

The Access Key should work.  Check for typos.
 
Logged

DougHamm

  • MC Beta Team
  • Galactic Citizen
  • *****
  • Posts: 260
  • nothing more to say...
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #959 on: February 04, 2023, 01:08:28 pm »

I think I got AAuto Coolwalk working now by limiting lists to 500 in Mo4M settings. Never seemed to matter before but evidently does now!
Logged

GreggP

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 321
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #960 on: February 06, 2023, 09:55:50 am »

The Access Key should work.  Check for typos.

Tried the access key several times and was careful to type correctly.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13467
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #961 on: February 06, 2023, 01:10:34 pm »

Tried the access key several times and was careful to type correctly.
On the server in MC's Network settings, click on the key and do
"test connection to this server"

Logged

GreggP

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 321
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #962 on: February 06, 2023, 04:50:23 pm »

On the server in MC's Network settings, click on the key and do
"test connection to this server"

I get the message:

Access Key: myaccesskey
Please write this down, it has also been copied to the clipboard.
The Library Server is not reachable from the Internet, but you can still use it within your local network.

and the rest of the text is probably the standard message

Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13467
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #963 on: February 06, 2023, 04:55:04 pm »

I get the message:

Access Key: myaccesskey
Please write this down, it has also been copied to the clipboard.
The Library Server is not reachable from the Internet, but you can still use it within your local network.

and the rest of the text is probably the standard message

Ok now try this from a browser inside of your network.
https://jriver.com/webgizmo.html
Logged

GreggP

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 321
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #964 on: February 06, 2023, 05:08:15 pm »

Ok now try this from a browser inside of your network.
https://jriver.com/webgizmo.html

After following your instruction to test connection to my server, I tried connecting from my nVidia Shield using MO 4Media and this time it worked. I don't know why it wasn't working a couple days ago.

I also tried webgizmo from my browser and it also worked.
Logged

DougHamm

  • MC Beta Team
  • Galactic Citizen
  • *****
  • Posts: 260
  • nothing more to say...
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #965 on: February 07, 2023, 12:00:46 pm »

Hey there,

Is there a way to scrobble when playing a remote library to the phone?
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #966 on: February 07, 2023, 02:36:41 pm »

Is there a way to scrobble when playing a remote library to the phone?

I am not very familiar with scrobbling, but I think it will work if you have it set up on the MC server (Tools | Options | Services) and then have the app update the play stats for played audio files (Settings | Playback / Conversions | Update play stats after playing).
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13467
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #967 on: February 07, 2023, 05:15:06 pm »

I am not very familiar with scrobbling, but I think it will work if you have it set up on the MC server (Tools | Options | Services) and then have the app update the play stats for played audio files (Settings | Playback / Conversions | Update play stats after playing).
I don't know that will work to a Remote because there is basically no zone associated with that (or at least there wasn't. I seem to recall adding a hidden zone but I don't know that you can scrobble that).

If you were playing on a MC client instead of a remote, the client would do the scrobbling.

Logged

Awesome Donkey

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 7343
  • The color of Spring...
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #968 on: February 08, 2023, 08:59:30 am »

There are apps that can help with scrobbling, e.g. Pano Scrobbler is the one I use for last.fm scrobbling.
Logged
I don't work for JRiver... I help keep the forums safe from Viagra and other sources of sketchy pharmaceuticals.

Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit + Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 64-bit | Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit (Intel N305 Fanless NUC 16GB RAM/256GB NVMe SSD)
JRiver Media Center 32 (Windows + Linux) | Topping D50s DAC

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13467
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #969 on: February 08, 2023, 09:12:36 am »

There are apps that can help with scrobbling, e.g. Pano Scrobbler is the one I use for last.fm scrobbling.
Also it wouldn't be too difficult to add local scrobbling to MO 4Media as well.
Logged

GreggP

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 321
Re: MO 4Media - remote control and player with Android TV & Android Auto support
« Reply #970 on: February 24, 2023, 04:58:35 pm »

After following your instruction to test connection to my server, I tried connecting from my nVidia Shield using MO 4Media and this time it worked. I don't know why it wasn't working a couple days ago.

I also tried webgizmo from my browser and it also worked.

update: when I tested this out, I was limited to only being able to play 3 songs. It played the 3 songs just fine. So about a week after this trial, I decided to buy the app using the one-time full $19 option. The app now seems to recognize my purchase because it no longer posts the 3 song limit message. However, after playing a few songs, this purchased version still only plays a few songs at a time. If I have a playlist of a 100 songs, it only plays a few.

Is it losing the connection to my server?
Logged

IAdventurer01

  • Member
  • *
  • Posts: 3

However, after playing a few songs, this purchased version still only plays a few songs at a time.
I have the same issue and have been fighting with it for a while.  It's very consistent!  It will play 6 songs then claim to lose connection to the server on my Android phone.  The fastest way to reproduce is to skip to the next song: tap next 7 times and it will "lose connection".  Fortunately in the latest update an option was added that reconnects when you press the 'play' button, but it's still pretty annoying and would be good to get an official fix for the issue.
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

It will play 6 songs then claim to lose connection to the server on my Android phone.

It sounds like you are talking about Android Auto.  Make sure you open the mobile app and turn off battery optimization for the app.  It will prompt you to do this if you switch to an MC zone and then back to This Device.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

However, after playing a few songs, this purchased version still only plays a few songs at a time. If I have a playlist of a 100 songs, it only plays a few.

Is it losing the connection to my server?

Are you still running into this issue? If so, try to switch to ExoPlayer for audio playback.  You can find this in the Android TV app settings.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

IAdventurer01

  • Member
  • *
  • Posts: 3

It sounds like you are talking about Android Auto.  Make sure you open the mobile app and turn off battery optimization for the app.

Thank you for the suggestion, but battery optimization is already off.  I even cycled optimization on and back off to check but always the same result.  6 songs then it loses connection.
Although Android Auto is my primary use case, it also does this whenever I'm streaming to my phone from a MC library.
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

Sorry, I'm not sure why this is happening to you.  I recently drove for over an hour with no stoppage at all.  Usually this would be due to a poor cell signal.  Do you get the "not connected to a server" message every time it stops?
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

Just wanted to let everyone know that I have had a minor update ready for a few months now, but due to a forced upgrade by Google/Android of one of the components, I have not been able to build a release version.  Hopefully, they will resolve this sometime soon.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

lepa

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 1961

I think I forgot to say thanks for diversion. It's great. Thanks a lot!
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

I think I forgot to say thanks for diversion. It's great. Thanks a lot!

Thanks.  I am glad you are using it!
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

Maggi

  • Recent member
  • *
  • Posts: 7

Feature request :)
iOS version: audio search for song (name tag)
Please add the length of the song, so I can chose: single version, album version 12 inch, etc

Possibility to edit tags (JRemote has this feature and I miss it)

Better Rating stars implementation
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

Search for song name is already possible in the search tab.  Click on the "name" result and it will show you multiple tracks with the durations.

Sorry, I don't plan on adding tag editing anytime soon.

Can you be more specific about Rating stars?
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

Awesome Donkey

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 7343
  • The color of Spring...

Speaking of rating stars, there's something regarding that I was going to ask about that I kept forgetting about. Currently I have to enable displaying rating stars in playing now (even though I don't use rating stars) for it to display the file type on the left side and bit-depth/sample rate on the right side. If I disable rating stars in playing now, the stars go away but so does the filetype and bit-depth/sample rate. Is there any way to get it to display the filetype and bit-depth/sample rate without displaying the rating stars?
Logged
I don't work for JRiver... I help keep the forums safe from Viagra and other sources of sketchy pharmaceuticals.

Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit + Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 64-bit | Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit (Intel N305 Fanless NUC 16GB RAM/256GB NVMe SSD)
JRiver Media Center 32 (Windows + Linux) | Topping D50s DAC

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

Is there any way to get it to display the filetype and bit-depth/sample rate without displaying the rating stars?

No, but I will try to add this for the next upgrade.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

hoyt

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 863

My Shield updated today and now it's not connecting to my mc server. Local server, ip only, no https/ certificate involved. Works fine on my phone in mo4 media.
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 71286
  • Where did I put my teeth?

My Shield updated today and now it's not connecting to my mc server. Local server, ip only, no https/ certificate involved. Works fine on my phone in mo4 media.
Power everything down and back up.

If the server IP address changed, the Access Key could take a few hours to update.
Logged

hoyt

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 863

Power everything down and back up.

If the server IP address changed, the Access Key could take a few hours to update.

I'm using a local ip:port on the server connection. Same with mo4 on my phone.

Edit: I did reboot the shield as well.

I should also mention, when mo4 wouldn't connect, I used vlc over dlna to play a few shows. So the network appeared to be fine.
Logged

Awesome Donkey

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 7343
  • The color of Spring...

Are you a beta tester of MO 4Media? If so, connecting correctly is broken and Craig is aware of it.
Logged
I don't work for JRiver... I help keep the forums safe from Viagra and other sources of sketchy pharmaceuticals.

Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit + Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 64-bit | Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit (Intel N305 Fanless NUC 16GB RAM/256GB NVMe SSD)
JRiver Media Center 32 (Windows + Linux) | Topping D50s DAC

hoyt

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 863

Are you a beta tester of MO 4Media? If so, connecting correctly is broken and Craig is aware of it.

Yes. Got it. Thanks!
Logged

wheel54

  • Recent member
  • *
  • Posts: 28

So I'm in a new car now, and on the screen it shows a nice collection of info over bluetooth - everything works except it's not displaying the cover art on the car (it's Android Auto based). 

Spotify does correctly send over the cover art through the same bluetooth over the phone (not a separate app running on the car itself).  Is this something that I need to adjust in the app or possible to fix relatively easily?  It's not that big a deal, but it would be nicer to see my cover art right on the main center screen on the car!
Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

So I'm in a new car now, and on the screen it shows a nice collection of info over bluetooth - everything works except it's not displaying the cover art on the car (it's Android Auto based).

Cover art is not showing in Android Auto or a standard bluetooth connection?
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

v 11.1.6 is finally available. Spotlight access was added as well as swipe left/right to change tabs. Note that the swipe is a little "picky".  You need to swipe over content instead of empty areas.  There were also some bug fixes (see post #2 for list).

If you are running Android 13 and do not see the notification any more, you need to grant the app permission for it:
Settings > Apps > MO 4Media > Notifications
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

Awesome Donkey

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 7343
  • The color of Spring...

Swiping actually works pretty well thus far. :D

On my Android 13 phone, I did encounter the notification thing but it wouldn't let me enable the permission for the app for some reason. What I ended up doing was uninstalling and reinstalling the app in order for the notification permission to actually be enabled, just in case anyone else encounters that as well.
Logged
I don't work for JRiver... I help keep the forums safe from Viagra and other sources of sketchy pharmaceuticals.

Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit + Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 64-bit | Windows 11 2023 Update (23H2) 64-bit (Intel N305 Fanless NUC 16GB RAM/256GB NVMe SSD)
JRiver Media Center 32 (Windows + Linux) | Topping D50s DAC

wheel54

  • Recent member
  • *
  • Posts: 28

Cover art is not showing in Android Auto or a standard bluetooth connection?

Standard bluetooth - unfortunately the car runs on Google/Android hardware but currently only is compatible with Apple Car Play.  Hopefully one day it's made to support androids via Android Auto.

Still Spotify does supply the field needed for cover art over standard bluetooth, see the attachments named spotify / mo 4media.  So I was curious if it is something relatively simple, I imagine it's a long shot, but the album art does all load correctly in the phone app. 

Logged

cncb

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 2901

So I was curious if it is something relatively simple, I imagine it's a long shot, but the album art does all load correctly in the phone app.

Sorry, I'm not sure what is required for this.  I don't get cover art for Spotify either.
Logged
-Craig    MO 4Media remote and player:  Android/TV/Auto | iOS | Windows 10/UWP

wheel54

  • Recent member
  • *
  • Posts: 28

Sorry, I'm not sure what is required for this.  I don't get cover art for Spotify either.

Too bad.  I just tested out Plexamp too for the hell of it and it also sends cover art over to the car.  Guess I'll just live without, because I certainly have no clue either.
Logged

Richard Martin

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 226

I'm having problems connecting using the access key when on my local network.
It works with the IP address and port but I get
Connection Failure
Could not connect to JRiver server to verify access key

Any ideas why this might be? It has worked in the past.
Logged

wmhess

  • Member
  • *
  • Posts: 4

I'm having problems connecting using the access key when on my local network.
It works with the IP address and port but I get
Connection Failure
Could not connect to JRiver server to verify access key

Any ideas why this might be? It has worked in the past.

I'm having the same issue that started yesterday/last night some time.  It appears to be MO 4 Media issue as I can operate JRiver using Jremote2 just fine.

Haven't gotten a working answer yet, but I wanted to let you know that you're not alone in having this issue.

-Bill
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 71286
  • Where did I put my teeth?

We had server issues because of a power outage last night.
Logged

Richard Martin

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 226

We had server issues because of a power outage last night.
It appears that there are still issues, it still isn't working for me
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13467

It appears that there are still issues, it still isn't working for me
It's been working for the last couple of hours.
Logged
Pages: 1 ... 16 17 18 19 [20] 21 22   Go Up