INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: JRemote (iOS) 3.36  (Read 12721 times)

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #50 on: January 22, 2022, 05:17:28 pm »

Why are you not seeing the player zone? Are you hiding it?
Logged

Light Ahead

  • Recent member
  • *
  • Posts: 10
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #51 on: January 23, 2022, 04:56:17 pm »

Docker configuration might be the problem.

Port 1900 has to be open for SSDP in order to discover devices.

Hmm, very unlikely, because in my case MC is not running in a docker container.

And I have to add: This problem only occurs with JRemote under iOS. With JRemote 2 and Gizmo (under Android) "this device" is offered in the same environment.

And I remember another user couple of years ago mentioning a similar problem that he solved by adding a zone (no zone at all before).

I believe there is a problem with the iOS JRemote code that runs into trouble once there is no streaming device available in the environment. To me it sounds like a bad or wrong termination condition in the first loop run while it faces no item. I assume the code should be similar like follows:

1. Start loop
2. Find device
3. Exit loop when no device found
4. Add "this device"

 If there is an error occuring within the loop and this error isn't catched properly then step 4 might not be executed.

Just an idea....
Logged

mindup

  • Recent member
  • *
  • Posts: 5
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #52 on: January 24, 2022, 04:06:13 am »

Hi,

thank you all for your replies.

Bob was right : I did something wrong by hiding default Player zone on server side.
This prevented "This device" to show up in JRemote iOS app.

"This device" came back instantly in the app as soon as I selected "Zone > Show/Hide Zone > Show > Player" in Player menu on server.
 
In fact I am not sure to understand why... I use JRiver as a headless server on Synology NAS, so hiding default Player zone on server (which one is not able to play music by itself) should not block the ability to play music on the app itself, even if there is no other DLNA device active on network .. right or wrong ?

..In this case Light Ahead's post could be right ?

Again, thanks for your help.

Logged

Light Ahead

  • Recent member
  • *
  • Posts: 10
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #53 on: January 24, 2022, 06:40:34 am »

Hi,

thank you all for your replies.

Bob was right : I did something wrong by hiding default Player zone on server side.
This prevented "This device" to show up in JRemote iOS app.

"This device" came back instantly in the app as soon as I selected "Zone > Show/Hide Zone > Show > Player" in Player menu on server.
 
In fact I am not sure to understand why... I use JRiver as a headless server on Synology NAS, so hiding default Player zone on server (which one is not able to play music by itself) should not block the ability to play music on the app itself, even if there is no other DLNA device active on network .. right or wrong ?

..In this case Light Ahead's post could be right ?

Again, thanks for your help.

In my case I have setup a second MC (as a client to my main MC) for accessing by friends from outside my local network. Why did I do that? Because I didn't want friends to see my local devices and start streaming media to it. What I wanted them to do is accessing my media from outside (via iOS JRemote) and being able to stream to "this device" only. Therefore I set up a second MC, opened the appropriate port and deleted all local devices. And as mentioned before this works great for Jremote2 and Gizmo on Android.

If there would be a way to hide my local devices from users accessing my MC from outside my local network I wouldn't have done that. 
Logged

Light Ahead

  • Recent member
  • *
  • Posts: 10
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #54 on: January 27, 2022, 12:36:08 pm »

@bob

Any chance the iOS JRemote issue missing "this device" gets clarification or even a solution?
Logged

UP

  • Member
  • *
  • Posts: 1
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #55 on: January 31, 2022, 08:19:24 pm »

Hi Team,

From an enduser perspective it would be nice if the JRemote app would also show under "Streaming" the entries like in the JRiver Media Center 28 section "Streaming". That would allow me to choose Pandora when added as "Featured Websites".

Maybe something to consider for the next upgrade of JRemote app.

Thanks in advance for consideration.

Regards,
Uwe
Logged

citysoundman

  • Recent member
  • *
  • Posts: 27
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #56 on: February 04, 2022, 09:48:40 pm »

Hello,

Is it possible to 'view extras' so I can see pdf's, cover art, etc. while listening? An older thread mentioned something about a paperclip icon but I don't see anything like that. thank you.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #57 on: February 10, 2022, 06:04:14 pm »

@bob

Any chance the iOS JRemote issue missing "this device" gets clarification or even a solution?
On my devices when there is no player zone, only a "this device" it shows up as default and works as expected.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #58 on: February 10, 2022, 06:05:26 pm »

Hello,

Is it possible to 'view extras' so I can see pdf's, cover art, etc. while listening? An older thread mentioned something about a paperclip icon but I don't see anything like that. thank you.
It's in playing now for assets that are in the same folder on the server as the file being played.
Logged

citysoundman

  • Recent member
  • *
  • Posts: 27
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #59 on: February 10, 2022, 10:53:03 pm »

It's in playing now for assets that are in the same folder on the server as the file being played.

Thanks Bob, I see the paperclip! But weirdly, I think I can only view JPEGs. Album covers are there, but not much else. I've been trying to see if there's some pattern to this but can't make it out. I definitely have many .pdf's and some .txt files in the same folder as the audio files and they are not showing up in Assets.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #60 on: February 11, 2022, 08:20:21 am »

Thanks Bob, I see the paperclip! But weirdly, I think I can only view JPEGs. Album covers are there, but not much else. I've been trying to see if there's some pattern to this but can't make it out. I definitely have many .pdf's and some .txt files in the same folder as the audio files and they are not showing up in Assets.
What platform for MC?
Logged

citysoundman

  • Recent member
  • *
  • Posts: 27
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #61 on: February 11, 2022, 08:38:23 am »

What platform for MC?

MC 28 on Windows 10 NUC
Logged

Light Ahead

  • Recent member
  • *
  • Posts: 10
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #62 on: February 11, 2022, 04:19:09 pm »

On my devices when there is no player zone, only a "this device" it shows up as default and works as expected.

Great to hear this - though there are at least two users reporting issues with this.

Still I would prefer a completely different solution - that is to hide any zone to JRemote players which are not logged in to the zone's local network.

Finally I had to change to Plex to provide acccess to my music for friends that are accessing from outside my local network.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #63 on: February 11, 2022, 05:00:37 pm »

Great to hear this - though there are at least two users reporting issues with this.

Still I would prefer a completely different solution - that is to hide any zone to JRemote players which are not logged in to the zone's local network.

Finally I had to change to Plex to provide acccess to my music for friends that are accessing from outside my local network.
If I can't reproduce the issue there's not much we can do. To reiterate, I don't see "My Device" any more but I do see Default which is what "My Device" with no other zones is.

The zone hiding for non-lan clients is a good suggestion.
Logged

Light Ahead

  • Recent member
  • *
  • Posts: 10
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #64 on: February 13, 2022, 05:07:38 pm »

If I can't reproduce the issue there's not much we can do. To reiterate, I don't see "My Device" any more but I do see Default which is what "My Device" with no other zones is.

The zone hiding for non-lan clients is a good suggestion.

I need to add: Yes, "Default" is available, but once I start streaming music to "Default" the music's output device is not the mobile device but the computer on which MC is running. Did you only see "Default" on your device or did you also try and listen where the music is playing to?
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #65 on: February 14, 2022, 09:28:50 am »

It plays to my iDevice when Default is the only thing showing.
Logged

HaWi

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 760
JRemote (iOS) 3.37beta has expired
« Reply #66 on: February 23, 2022, 12:03:46 pm »

Will there be a final v3.37? Or do we have to revert to v3.36?
Many thanks
Hans
Logged
RPi4/8GB, Debian GNU/Linux 10 Buster on SSD | JRMark (20.0.32 64 bit): 1654 (OC=2GHz, OV=6)
MacBookPro (2013), 2.6 GHz Quad-Core Intel Core i7, MacOS 11.6.8 | JRMark (version 30.0.35 64 bit): 3238
iMac Retina 5K 27 (2015), Core i7 4GHz, MacOS 12.6, 32GB RAM, AMD Radeon R9 M395X 4096MB; media files and MC30 library on DS1819+ via 2.5G Ethernet
iMac | JRMark (version 30.0.35 64 bit): 3932
Docker Container (shiomax) DS1819+ | JRMark (version 30.0.27 64 bit): 1570
JRemote 3.37b
MO 4Media 1.4.0 | Marantz SR7007 (RSL 5.1) HDMI to MacBookPro

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.37beta has expired
« Reply #67 on: February 24, 2022, 09:28:26 am »

Will there be a final v3.37? Or do we have to revert to v3.36?
Many thanks
Hans
I'll try to get another beta out today.
There are still unresolved issues (especially with iPads) that prevent me from wanting to make everyone use 3.37.
Logged

HaWi

  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 760
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #68 on: February 24, 2022, 09:48:21 am »

Thanks Bob
Logged
RPi4/8GB, Debian GNU/Linux 10 Buster on SSD | JRMark (20.0.32 64 bit): 1654 (OC=2GHz, OV=6)
MacBookPro (2013), 2.6 GHz Quad-Core Intel Core i7, MacOS 11.6.8 | JRMark (version 30.0.35 64 bit): 3238
iMac Retina 5K 27 (2015), Core i7 4GHz, MacOS 12.6, 32GB RAM, AMD Radeon R9 M395X 4096MB; media files and MC30 library on DS1819+ via 2.5G Ethernet
iMac | JRMark (version 30.0.35 64 bit): 3932
Docker Container (shiomax) DS1819+ | JRMark (version 30.0.27 64 bit): 1570
JRemote 3.37b
MO 4Media 1.4.0 | Marantz SR7007 (RSL 5.1) HDMI to MacBookPro

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #69 on: February 24, 2022, 11:46:17 am »

New beta is live. No important changes in this one.
Logged

Lodewijk_Ramon

  • Recent member
  • *
  • Posts: 36
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #70 on: February 27, 2022, 05:46:04 am »

Stuck a bit right now since the new dev system messes up views and I've not figured out how to fix that yet.

Hi Bob, Are you still struggling with the dev system, or has fixing the quick jump on sorting excluding articles lost your attention? I am still hoping for a fix of this problem.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #71 on: February 28, 2022, 10:03:28 am »

Hi Bob, Are you still struggling with the dev system, or has fixing the quick jump on sorting excluding articles lost your attention? I am still hoping for a fix of this problem.
I still have the bigger issue regarding the format of screens, especially on iPads caused by the newer dev system API (really changes in iOS). I haven't forgotten the article jump issue.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #72 on: March 01, 2022, 04:29:30 pm »

Why does "this device" not showing up matter to you?
If there are not other zones showing and you are set to connect to "this device" as default, it simply plays to your iDevice, just exactly the same as if there was a zone and "this device" showing.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #73 on: March 01, 2022, 06:02:19 pm »

FWIW, I just posted a beta that shows "This device" as default on an empty zone list. Beta testers, check for regressions.
 
Logged

ThierryNK

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 106
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #74 on: March 02, 2022, 06:01:31 pm »

Hi

Translations for "popups" (Play now, play next, etc) and metadata titles (Name, Duration, etc) are not translated in IOS JRemote (French).

Regards

Thierry
Logged
Thierry
S1 Listening: Mac Mini, JRiver, Minimserver, Roon, Qobuz, Matrix X-Sabre3, Ayon Sheris III, Kinki EX-B7, Vivid G2S2
S2 Playing and studio: Yamaha WXA-50, HEFA Mutine, Seinway O180

ThierryNK

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 106
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #75 on: March 02, 2022, 06:08:54 pm »

PS: I can help to make the translation. I am used to some translation tools as poedit, but I do not know what is used for IOS apps.
Logged
Thierry
S1 Listening: Mac Mini, JRiver, Minimserver, Roon, Qobuz, Matrix X-Sabre3, Ayon Sheris III, Kinki EX-B7, Vivid G2S2
S2 Playing and studio: Yamaha WXA-50, HEFA Mutine, Seinway O180

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #76 on: March 03, 2022, 10:51:48 am »

PS: I can help to make the translation. I am used to some translation tools as poedit, but I do not know what is used for IOS apps.
Just sent you a PM.
Logged

pixeljammer

  • Member
  • *
  • Posts: 4
Global Audio Search?
« Reply #77 on: March 11, 2022, 11:26:55 am »

Is it still not possible to do a global search covering music tracks/albums/artists?

I tried the only workaround I could find, which is adding all tracks to a playlist and then searching that, but I have too many tracks, and JRemote won't load the playlist.

JRemote Version 3.36
iOS 15.3.1
iPhone 13 Mini
Latest MC on 2013 Mac Pro/64GB RAM/Monterey 12.2.1
Orbi Network with Ethernet backhauls
Logged

audiolover

  • Junior Woodchuck
  • **
  • Posts: 88
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #78 on: March 14, 2022, 02:11:56 am »

I bought jremote for Android.
When I switch to an iPad, do I need to buy again or will I get the iOS version without paying again?
Logged

Awesome Donkey

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 6645
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #79 on: March 14, 2022, 03:48:58 am »

They're separate apps, so you'd have to buy it again for iOS.
Logged
I don't work for JRiver... I help keep the forums safe from Viagra and other sources of sketchy pharmaceuticals.

Windows 11 Pro 2022 Update (22H2) 64-bit | Fedora Workstation 37 64-bit | Ubuntu 22.10 Kinetic Kudu 64-bit (Raspberry Pi 4 Model B 4GB)
Topping D50s USB DAC | Edifier R2000DB Bookshelf Speakers
JRiver Media Center 30 (Windows/Linux)

RAFellows

  • Recent member
  • *
  • Posts: 5
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #80 on: March 23, 2022, 05:09:09 pm »

JRemote cannt connect to Server after upgrading server from (Windows) rev 26 to latest rev 29. I tried re-adding it using IP address too and it will not add the server, get a time-out error. Would the port have changed during the upgrade?
Logged

JimH

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 67896
  • where the buffalo roam
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #81 on: March 23, 2022, 05:09:53 pm »

Firewall on the server?
Logged

RAFellows

  • Recent member
  • *
  • Posts: 5
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #82 on: March 23, 2022, 05:48:15 pm »

Firewall on the server?
Checked to Firewall deleting MC26 and added MC29, and the JRemote app still will not connect to the MC. In JRemote I tried, again, to add the server, still get a timeout.
Logged

RAFellows

  • Recent member
  • *
  • Posts: 5
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #83 on: March 23, 2022, 06:01:46 pm »

Ok, I got JRemote to connect using the Access Key method. Previously I tried using the IP Address. Works good again. THanks everyone for the help.
Logged

Afrosheen

  • Regular Member
  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 306
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #84 on: April 22, 2022, 12:12:37 pm »

I'm getting "audio streaming errors" with JRemote 3.36 but I don't have that issue when playing via JRiver Panel.  Would anyone know how to address this?  Thanks!!
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #85 on: April 22, 2022, 02:03:25 pm »

I'm getting "audio streaming errors" with JRemote 3.36 but I don't have that issue when playing via JRiver Panel.  Would anyone know how to address this?  Thanks!!
You may have to turn on transcoding in JRemote for that MC server if the material can't be played directly.

Logged

vbphil

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 117
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #86 on: June 10, 2022, 11:15:24 am »

On an iPhone
Playing Now
Playlist view
Icon in lower left corner? (playlist position vs track number).

What zone are you playing to?
In MC check the zone's shuffle switch, that's zone dependent, each zone has a setting.

I'm having this problem with JRemote when adding a playlist to playing now it always shuffles the tracks. I want to play in the playlist order.
You mentioned about a Zone's shuffle switch. I can't find such a setting in MC 29.
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #87 on: June 10, 2022, 05:21:36 pm »

I'm having this problem with JRemote when adding a playlist to playing now it always shuffles the tracks. I want to play in the playlist order.
You mentioned about a Zone's shuffle switch. I can't find such a setting in MC 29.
In JRemote, Playing Now, make sure the zone you want to change is selected (bottom left target icon on an iPhone).
Then upper left right underneath the time slider 00:00 is the shuffle control.
Logged

vbphil

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 117
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #88 on: June 10, 2022, 06:12:34 pm »

In JRemote, Playing Now, make sure the zone you want to change is selected (bottom left target icon on an iPhone).
Then upper left right underneath the time slider 00:00 is the shuffle control.

Shuffle Mode was checked off.
It's when I add the Playlist to Playing Now that it shuffles the list.
When viewing Playing Now, select  Action/Clear "Now Playing" and then Action/Load Playlist, the playlist loads but it is shuffled from how it is saved in MC. In fact, every time that process is repeated it does a new shuffle.

If I use MC and load the playlist to that Zone it doesn't do a shuffle.

Logged

vbphil

  • World Citizen
  • ***
  • Posts: 117
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #89 on: June 11, 2022, 11:13:36 am »

In JRemote, Playing Now, make sure the zone you want to change is selected (bottom left target icon on an iPhone).
Then upper left right underneath the time slider 00:00 is the shuffle control.

So, I went to bed last night without solving the shuffle issue.
This morning with JRemote I set the Zone to This Device (iPhone) and loaded a playlist, and it didn't shuffle. Later I went back to the previous Zone (Sony TV) where it was shuffling yesterday, and it didn't shuffle this time. I've tried it over and over and it always loads in the Playlist's order without shuffling. Whatever was happening yesterday is now gone so it appears to be operating correctly.
Logged

dhsmusic

  • Recent member
  • *
  • Posts: 11
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #90 on: June 20, 2022, 12:29:53 pm »

When viewing "Artists" on the ios version of JRemote, each artist image is one of that artist's album covers. However, this image changes regularly, not sure if daily or what the schedule is. My question is this - is there a way to choose which album cover is displayed for a particular artist, and keep it that way, rather than having it change randomly? Thanks!
Logged

Mistaj

  • Recent member
  • *
  • Posts: 14
Re: JRemote (iOS) 3.36 Family Sharing
« Reply #91 on: July 04, 2022, 08:45:17 am »

I cannot figure out how to install JRemote using family sharing.  When I go to the family shared device, it wants me to pay though its available for 6 additional.  Any help is greatly appreciated. 
Logged

jkrichards

  • Recent member
  • *
  • Posts: 14
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #92 on: July 08, 2022, 08:31:13 am »

Is there a way to use cloudplay on JRemote?
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #93 on: July 08, 2022, 10:49:54 am »

Is there a way to use cloudplay on JRemote?
You can find Radio JRiver under "streaming" but there is no way currently to get at the user accounts.
Logged

Mistaj

  • Recent member
  • *
  • Posts: 14
Re: JRemote (iOS) 3.36 Family Sharing
« Reply #94 on: September 12, 2022, 03:14:27 pm »

I cannot figure out how to install JRemote using family sharing.  When I go to the family shared device, it wants me to pay though its available for 6 additional.  Any help is greatly appreciated.

Still no reponse after 2 months  :'(.  Surely someone knows. 
Logged

jkrichards

  • Recent member
  • *
  • Posts: 14
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #95 on: September 13, 2022, 03:20:39 pm »

Any idea when this screen issue is going to be resolved?
Logged

janmics

  • Member
  • *
  • Posts: 3
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #96 on: October 10, 2022, 12:49:55 pm »

I am trying to connect JRemote to my Digibit Aria music server [The Aria app which I've been using these past 5 years is apparently is not compatible with the new ios 14.5].  I could use some step by step help in adding this server to JRemote.  Don't know where to find "access key" using ipad.  I tried connecting via IP address to no avail.

I have the same problem. Did you succeed?
Logged

daveman

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 423
  • I am still a baby user of JRiver :)
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #97 on: October 21, 2022, 09:51:15 am »

How do you delete a server from JRemote IOS?
Logged

daveman

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 423
  • I am still a baby user of JRiver :)
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #98 on: October 21, 2022, 10:13:11 am »

when trying to Playing .mkv files on my uipad, i only get sound and no video.  I assume there is a setting in my Media Network Options that needs to be reset.

I am just not sure what that setting would be

Advice please?

Dave
Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 12059
Re: JRemote (iOS) 3.36
« Reply #99 on: October 21, 2022, 01:19:34 pm »

How do you delete a server from JRemote IOS?
Left swipe on the server in the settings.
Logged
Pages: 1 [2] 3   Go Up