INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Audigy2 Sound Card  (Read 1888 times)

Johnny Stork

  • Junior Woodchuck
  • **
  • Posts: 93
  • Johnny Stork
Audigy2 Sound Card
« on: August 14, 2014, 04:17:51 pm »

Running the latest MC 20 on Linux Mint 16 with a SB Audigy2 card but cant get any sound. Sound works fine with other media players, juts not MC. I have tried dozens of options under audio device including:

default:CARD=Audigy2, [ALSA]
hw:CARD=Audigy2,DEV=0 [ALSA]
front:CARD=Augdigy2,DEV=0 [ALSA]

but nothing. Suggestions?

Logged

bob

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 13524
Re: Audigy2 Sound Card
« Reply #1 on: August 14, 2014, 11:27:37 pm »

Running the latest MC 20 on Linux Mint 16 with a SB Audigy2 card but cant get any sound. Sound works fine with other media players, juts not MC. I have tried dozens of options under audio device including:

default:CARD=Audigy2, [ALSA]
hw:CARD=Audigy2,DEV=0 [ALSA]
front:CARD=Augdigy2,DEV=0 [ALSA]

but nothing. Suggestions?


from a terminal window run
/usr/lib/jriver/Media\ Center\ 19\alsacap
(or 20)
and report the result.
Logged

balky

  • Junior Woodchuck
  • **
  • Posts: 87
Re: Audigy2 Sound Card
« Reply #2 on: August 20, 2014, 01:53:50 pm »

I'm guessing you have the sampling rate issue I experienced with my E-MU cards (0404 and 1212m)...

In the DSP studio, try setting output sample rate to 48kHz for all audio sources and see what it gives...

I did all I could to try forcing 44.1kHz, but never got it to work under Debian, I had to replace the audio card with an Asus DX before I could get a properly working system...

Other media players are most likely upconverting your audio to 48kHz
Logged
Pages: [1]   Go Up