INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: audio/music cuts out & NEVER did before  (Read 964 times)

jrdiandrea

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 401
audio/music cuts out & NEVER did before
« on: October 19, 2014, 10:10:38 am »

This has been happening when i listen to music in my theater/listening room. It happens now at every listening session.....this time I was listening for about 45 minutes before it happened the first time. Sometimes it cuts out for 1 second....sometimes 4-5. Very frustrating.

The only thing i can think of that I have changed is linking my "Living room" server/ MC as a client of the server/MC in my theater. I don't know if this is the cause but i can't think of anything else.

It happens with 44.1 as well as 24/192.....doesn't matter what it is really. All of my music files are WAV.

This is the ,main reason I have always kept the servers separate......MC in my Theater for music only & the Living room for everything. I wanted to preserve the best possible playback for my music.

Anyone else experienxce this? I have .26 runing on both.....it has occured with last couple builds.
Logged

jrdiandrea

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 401
Re: audio/music cuts out & NEVER did before
« Reply #1 on: October 20, 2014, 11:23:00 am »

Any ideas on how I can trouble shoot? I am concerned with changing something & making a bigger problem....
Logged

Matt

  • Administrator
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 42022
  • Shoes gone again!
Re: audio/music cuts out & NEVER did before
« Reply #2 on: October 20, 2014, 11:29:45 am »

Try increasing Options > Audio > Prebuffering > 20 seconds
Logged
Matt Ashland, JRiver Media Center

jrdiandrea

  • Galactic Citizen
  • ****
  • Posts: 401
Re: audio/music cuts out & NEVER did before
« Reply #3 on: October 20, 2014, 11:31:21 am »

Great. THANK YOU, Matt!
Logged
Pages: [1]   Go Up