INTERACT FORUM

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1]   Go Down

Author Topic: Crazy request when trying to load remote library  (Read 2202 times)

rlmartindale

  • Recent member
  • *
  • Posts: 33
Crazy request when trying to load remote library
« on: August 11, 2015, 06:14:01 pm »

I get this message when trying to load a remote library.  "Please enter the credentials for 10.0.0.4:52199"  Huh?  I just updated the client machine to Windows 10 but the host is still win 8.1.
Logged

glynor

  • MC Beta Team
  • Citizen of the Universe
  • *****
  • Posts: 19608
Re: Crazy request when trying to load remote library
« Reply #1 on: August 11, 2015, 11:23:03 pm »

10.0.0.4 is the IP Address of your server. 52199 is the Port number Media Center uses for the MCWS web API it uses to connect to a media network server.

It is asking for the Username and Password you set in the copy of Media Center set up as the server under Tools > Options > Media Network > Authentication.

The number isn't a version number. That's just the IP Address you have assigned to your server. 10.x.x.x addresses are common private IP addresses used on LANs behind a NAT router.
Logged
"Some cultures are defined by their relationship to cheese."

Visit me on the Interweb Thingie: http://glynor.com/

rlmartindale

  • Recent member
  • *
  • Posts: 33
Re: Crazy request when trying to load remote library
« Reply #2 on: August 12, 2015, 10:25:06 am »

Thank you.  That was it.  Funny I don't remember ever doing this before.
Logged
Pages: [1]   Go Up